Budućnost lako sa Mornarom

6. kolo ABA lige

Budućnost lako sa Mornarom

Košarkaši Budućnosti bili su sinoć ubjedljivi u 6. kolu ABA lige.

Četa Vlade Šćepanovića savladala je na domaćem parketu Mornar sa 85:68 (23:20, 27:22, 18:9, 17:17) i tako izbila na prvo mjesto na tabeli.

Podgoričani su, za razliku od nekih ranijih utakmica, odigrali dobru odbranu i rivalu nisu dozvolili ni najmanju šansu.

Prošlosezonski polufinalista regionalne lige tako je ostvario i šestu pobjedu u isto toliko utakmica i uz Crvenu zvezdu i Partizan jedina su ekipa koja za sad ima maksimalan učinak, s tim da beogradski timovi imaju utakmicu manje.

Suad Šehović bio je najbolji pojedinac kod domaćina. On je susret završio sa 24 poena i šest skokova. Kod gostiju izdvojio se Lamont Jones sa 13 koševa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Juče su odigrana još dva meča, a pobjede su ostvarili Zadar protiv Mega Leksa (90:65) te Cibona protiv Olimpije (89:72).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi