Budućnost osvojila "Delibašića"

Bosna poražena u finalu

Budućnost osvojila "Delibašića"

U finalnoj utakmici 7. po redu memorijala "Mirza Delibašić" Budućnost je bila kvalitetnija od Bosne (73:98) te na taj način sasvim zasluženo pehar za pobjednika.

Pobjednik susreta niti jednog trenutka nije dolazio u pitanje. Kvalitetniji i iskusniji kadar imaju gosti, ali Bosna može biti zadovoljna sa predstavom do polovine treće četvrtine.

Košarkaši Bosne su kvalitetnim šutevima za tri poena Sindisa i Alija Demića odlično otvorili utakmicu protiv NLB ligaša Budućnosti iz Podgorice. Priključio im se i Rahimić, tako da je Bosna uspješno održavala rezultatsku neizvjesnost u prvoj dionici protiv Budućnosti, favorizovanog protivnika koji je ipak imao više raspoloženih košarkaša. Tek pred kraj prvih deset minuta Podgoričani idu u vodstvo od četiri razlike (16:20).

U nastavku gosti počinju sa presingom, prenos lopte preko terena za igrače koje sa klupe predvodi Sabahudin Bašović postaje otežan. Javljaju se i prve greške, a sve to kažnjava prošlogodišnji igrač Igokee Vitkovac, ali i Vučević, 17. pick na ovogodišnjem NBA draftu.

Svoje vodstvo Budućnost diže na 9 poena, ali smanjuje na četiri (27:31) Čamdžić. Mihajlović brzim kontrama podiže opet na 9 razlike za gostujući sastav (30:39), Vitkovac trojkom postavlja najveću prednost od 11razlike (33:44). Prvo poluvrijeme, efektnom trojkom u zadnjoj sekundi zaključuje Bosnin Simbis Demić za 40:48.

I nastavak meča, baš kao i njegov početak obilježava dobra igra Bosne, koja nakon odličnog krilnog ulaza Buze smanjuje na tri razlike (45:48). Ipak, Vučević, Krstović i Vitkovac ponovo postavljaju visokih 12 razlike (45:57). Sa tom prednošću Budućnosti počela je i zadnja četvrtina (60:71).

Posljednjih deset minuta Bosna nije imala snage, moći i širine klupe. Sve ono što se predviđalo da se dogodi još u prijašnjem toku utakmice dogodilo pred sami njen kraj. Preciznost je naprosto nestala, a sve je to rezultiralo sa 13 poena Bosne. U ovom trenutku bila je ovo dobra provjera za klub iz našeg glavnog grada, a Budućnost ipak jak protivnik. Protivnik, koji je mirno dizao razliku i susret priveo kraju.

Za Budućnost najprecizniji je bio Vučević sa 22 popena, dok je Vitkovac dodao 15. U timu Bosne buza 16. Ali Demić 11 i Čamdžić 13. 


Bosna - Budućnost 73:98 (16:20, 24:28, 20:24, 13:26)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti