Budućnost poslala Partizan na Zvezdu

Poznati parovi polufinala play offa

Budućnost poslala Partizan na Zvezdu

Utakmicama 26.kola zaključen je regularni dio sezone u ABA ligi. U polufinalu play offa igrat će Crvena Zvezda - Partizan te Budućnost - Cedevita. Prednost domaćeg terena imaju Zvezda i Budućnost.

Zvezda je u posljednjem kolu savladala MZT u Pioniru 89:56, pa je ovaj dio takmičenja zaključila sa 24 pobjeda i dva poraza. super važne utakmice za rasplet na vrhu tabele igrale su se u Mađarskoj i Podgorici.

Cedevita je na poluvremenu imala +14, Szolnoki se spuštao na -4, -3, ali nije mogao mađarski sastav do preokreta. Tricom Arapovića za 66:74, Cedevita je potvrdila pobjedu 67:74. Miro Bilan je za 22 minute postigao 17 poena, uz sedam skokova i dvije asistencije. Dvocifreni su bili Pilepić sa 11 te Barać i Tomas sa po deset poena. Nemanja Gordić je ubacio tek jedan poen, na parketu je ostao 26 minuta. Kod Szolnokija su više od deset poena postigli Jones (13), Gipson 12. Pobjedom Cedevite profitirao je Metalac koji ide u Eurocup.

U krcatoj Morači Budućnost je dobila Partizan 85:79 nakon velikog preokreta u finišu utakmice. Kada je Akognon pogodio tricu za 72:79, činilo se da Partizan tri minute prije kraja ide prema važnoj pobjedi, ali onda do kraja utakmice gosti ostaju bez poena. Bilo je promašenih šuteva, izgubljenih lopti što je iskažnjavao prije svega Reynolds sa dvije trice, od kojih je ključna bila ona sa osam metara na isteku napada za 83:79. Planinić je dirao mrežicu ali se sudije nisu oglasile.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kompletna utakmica je odigrana u paklenoj atmosferi, nije bilo navijača Partizana, ali je bila naelektrisana do kraja. Na poluvremenu je prilikom ulaska u svlačionicu došlo do gužve, ali je izbjegnuta tučnjava. Raynolds je postigao 24 poena, (9/12 iz igre), Darko Planinić je odradio veliki dio posla, uz 17 poena je imao 10 skokova, ali je slobodna bacanja šutirao 5/14.

Partizan je u finišu ostao bez Pavlovića i Milosavljevića zbog pet penala, dok se mačvan nezgodno povrijedio.Murić i Pavlović su bili najbolji u dresu Partizana sa po 16 poena. Nakon poraza Partizana u Podgorici postalo je izvjesno da će Srbija naredne sezone imati samo jednog predstavnika u Euroligi, dok će se za drugo boriti Budućnost i Cedevita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.