Budućnost prvak u seniorima, Jedinstvo u kadetima

Završena ženska regionalna liga u košarci

Budućnost prvak u seniorima, Jedinstvo u kadetima

D. Kurbegović

Podgorička Budućnost Bemax novi je prvak Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), u 9. izdanju ovog takmičenja. 

Budućnost je u večerašnjem finalu na svom parketu savladala zagrebački Medveščak s 74:58 i osvojila svoj prvi naslov. Kao posuđena igračica iz zeničkog Čelika, naša reprezentativka Tamara Kapor, koja je u finalu za podgorički tim upisala tri poena i četiri skoka, osvojila je drugi trofej naslova prvaka MŽRKL-a.

Kapor je trofej osvojila i 2014., također na završnom turniru u Podgorici, ali je tada igrala za beogradski Radivoj Korać. Upravo je Korać osvojio treće mjesto, savladavši u meču za poredak riječki Kvarner s 63:41. MVP igračica finalnog turnira je Irena Matović iz pobjedničke ekipe Budućnosti.

Tuzlansko Jedinstvo BHT postalo je prvak kadetske MŽRKL-e (U-17), jer su u finalu s 66:56 porazile hrvatskog predstavnika Croatiu 2006. Livno je u meču za treće mjesto izgubilo od Vodica sa 57:70. Naslov prvaka u konkurenciji pionirki (U-15) osvojila je Trešnjevka 2009, koja je u finalu s 67:39 porazila Zagreb.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zenički Čelik ove sezone nastup je završio u drugom dijelu lige, kada su zbog lošijeg međusobnog omjera s ekipom Kvarnera propustile da se plasiraju na završnicu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi