Budućnost razbila Široki na Pecari

Široki izgubio

Budućnost razbila Široki na Pecari

M. Šljivak

Košarkaši podgoričke Budućnosti savladali su večeras na Pecari ekipu Širokog sa ubjedljivih 81:67.

Budućnost je dominirala tokom kompletnog susreta i zasluženo su stigli do pobjede u Širokom Brijegu. 

Susret su otvorili serijom od 9:0, a snažnom odbranom nisu dopustili Širokom da se vrati u utakmicu. Nakon prve četvrtine Budućnost je imala 16 poena prednosti 21:6.

Veceprvak Bosne i Hercegovine je zaigrao mnogo bolje u drugoj četvtini. Uspjeli su smanjiti prednost gostiju iz Podgorice, a na poluvrijeme Široki je otišao sa minusom od šest poena 34:28.

Ipak, u nastavku susreta Širokobriježani nisu imali odgovor na sjajnu igru Budućnosti. Gosti su razbijali našeg predstavnika, a nakon 30 minuta igre imali su velikih 19 poena prednosti 64:45.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Agonija domaćih košarkaša nastavljena je i u posljednjoj četvrtini. Budućnost je dominirala u svim segmentima igre, te su na kraju sasvim zasluženo stigli do ubjedljive pobjede.

Čedomir Vitkovac i Aleksandar Ćapin su ubacili po 16 poena u pobjedničkom timu, dok su kod Širokog Jones i Petrović ubacili isti broj poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.