Budućnost slavila u Zagrebu, Gordić ubacio 10 poena

ABA liga

Budućnost slavila u Zagrebu, Gordić ubacio 10 poena

E. Škorić

Košarkaši Budućnosti pobijedili su Cibonu sa 94:87 u susretu 21. kola ABA lige.

U jednom od derbija ovog kola, Budućnost je gostovala u Zagrebu, te je došla do 15. pobjde u sezoni i došla na prag plasmana na Final Four, pošto se odmakla na četiri pobjede upravo Cibosima.

Pet poena prednosti gosti su imali nakon prve dionice (30:25), dok je na poluvremenu bilo 49:49. 

Treća dionica bila je očajna za domaće i ubacili su samo devet poena, razigrani gosti iz Podgorice čak 29 i bilo je tu završeno. Uspjeli su domaći, ako ništa, bar da smanje zaostatak na pristojnih sedam poena na kraju.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Subotić i Šehović ubacili su po 17 poena u trijumfu gostiju, dok su po 14 dodali Ilić i Klassen. Bh. reprezentativac Nemanja Gordić ubacio je 10 poena, dodao je tome i pet asistencija. U timu Cibone Žorić i Reynolds su ubacili po 17 poena. Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović ubacio je sedam poena uz tri skoka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi