Budućnost u derbiju razbila Zvezdu

ABA liga

Budućnost u derbiju razbila Zvezdu

E. Škorić

Košarkaši Budućnosti razbili su Crvenu zvezdu u derbiju 15. kola ABA lige.

Cedevita je novi lider ABA lige,  a u okršaju drugog i trećeg, Budućnost je savladala Zvezdu i to uvjerljivim rezultatom 68:54. 

Dobro su domaći otvorili utakmicu, pa su ubrzo stigli do dvocifrene prednosti, da bi nakon prve dionice imali čak plus 17 (28:11). 

No, Zvezda se uspijeva vratiti u drugoj četvrtini koju otvara na nevjerovatan način. Velikom serijom gosti iz Beograda uspijevaju da dođu na minus tri, da bi na poluvremenu ipak Budućnost vodila 38:29.

Održavali su domaći visoku prednost u nastavku, pa su do kraja uspjeli da slave 11. pobjedu i sada su na bod od vodeće Cedevite.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Dragičević je s 20 poena predvodio Budućnost, Marić je dodao 16 poena, a u timu Zvezde Gudurić je bio najbolji sa 20 poena. Dvocifren je bio jedino još Štimac sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.