Bugarin: Blizu smo titule, ali sada moramo najviše zapeti

Košarkašica Play Offa

Bugarin: Blizu smo titule, ali sada moramo najviše zapeti

E. Škorić

Dajana Bugarin svojim iskustvom itekako doprinosi sjajnim igrama i rezultatima Ženskog košarkaškog kluba Play Off u ovoj sezoni.

Bugarin je dugo godina bila važna karika u ekipi Željezničara, ali sada brani boje trenutno kvalitetnijem i ambicioznijeg sarajevskog kluba Play Off. 

"Osvojila sam brojne trofeje sa Željom, ali to je prošlost. Trenutno nastupam za Play Off i želim s tim klubom pisati historiju ženske košarke u BiH", kazala je Bugarin na početku razgovora za SportSport.ba.

Razlog zašto si u Play Offu?

"Mislim da sam ga već opisala. Klub je ambiciozan, ja sam jako ambiciozna osoba i želim da zajedno pravimo velike rezultate. U ovom klubu je sve, što se kaže, 'pod konac'. Sve je na visokom nivou, radi se dobro, atmosfera je sjajna i kada se nalazite u takvom okruženju, onda je sve lako".

Smiješi li se Play Offu titula?

"Ne možemo ništa unaprijed govoriti, moramo na parketu pokazati klasu, a čini mi se da zasad idemo u dobrom pravcu. Imamo nevjerovatnu seriju od 16 pobjeda i bez poraza, a želimo se zadržati na tome do kraja regularnog dijela sezone, odnosno želimo ubilježiti dvije pobjede".

Nakon Krajišnika, s kojim igrate u nedjelju, slijedi derbi s Čelikom. Kakva su očekivanja?

"Protiv Krajišnika smo apsolutni favoriti, igramo kod kuće i mislim da pobjeda neće doći pod znak pitanja, no trebamo to sve dokazati djelima, a ne riječima. Što se Čelika tiče, to nam je ove sezone jedini i pravi konkurent. Nama je neophodna pobjeda u Zenici ili poraz manji od dva poena razlike ako bismo željeli biti lideri na kraju regularnog dijela, te da kao prvi startamo u Ligu 4".

Prva ekipa na tabeli imat će prednost domaćeg terena u eventualnom finalu Lige 4. Zaista je to prednost?

"Možda i nije. Ako ste dovoljno dobri i vjerujete u sebe, možete pobijediti bilo koga i bilo gdje. Ciljamo na sve pobjede do kraja i prvo mjesto, ali nije katastrofa ako budemo drugi".

Igrala si regionalnu ligu. Smatraš li da je velika razlika između utakmica u domaćem i regionalnom prvenstvu?

"Pa, sigurno da jeste. U domaćem prvenstvu imamo jednog do dva ozbiljna protivnika, dok u regionalnoj ligi igrate mečeve protiv jakih ekipa kao što su Radivoj Korać, Budućnost Podgorica, Celje itd... Osim toga, djevojke skupljaju veliko iskustvo igranjem u regionalnoj ligi. Na neki način, nama su te utakmice puno pomogle, a to se vidi na rezultatima u domaćem takmičenju".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kako si zadovoljna svojim suigračicama? 

"Sve djevojke su jako dobre, prvenstveno osobe, ali i igračice. Odlična smo ekipa, slažemo se, svi smo kao jedna cjelina".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.