Bivši direktor KK Bosna o teškom stanju u klubu

Bukva: Svi su "bosnaši" dok ne dođe u pitanje lični interes

Bivši direktor KK Bosna Admir Bukva u razgovoru za SportSport.ba još jednom se osvrnuo na zaista tešku situaciju u nekadašnjem sportskom velikanu naše zemlje.

Bukva se osvrnuo na dešavanja u klubu, odnosu sa Samirom Lerićem, štrajku igrača i drugim stvarima.

"Svaki dan izađe novi članak kako igrači neće da igraju utakmice ako se ne isplate plate. Ova situacija je apsurdna i najveća laž koja je prezentirana javnosti je kako su igrači dobili plate, a nisu treneri", kaže Bukva i dodaje:

"Tada dobijem poziv iz svlačionice od kapitena Alija Demića koji kaže da se treneri nisu pojavili na treningu i da nema treninga. Kažem mu zašto mene zoveš, jer ja nisam direktor. I to je apsurd s njihove strane. Tražili ste da odem, a sad tražite da radim svoj posao dok ne završi sezona". 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Treneri su bili i sjedili tu, a igrači su rekli mi nećemo jer i treneri trebaju da dobiju platu. Ne znam da li su igrači u tom trenutlu bili svjesni da su Samir Lerić i Armin Čengić 15 dana prije toga dobili dvije plate i da je ostatak stručnog štaba dobio po jednu platu, a Samir Lerić je dobio još 1000 KM troškova, jer mu je trebalo u tom trenutku, a to niko nije spomenuo". 

"Deset dana nakon toga stručni štab dobija još jednu platu i nakon toga oni postaju "bosnaši" i idu u Posušje. Oni odjednom postaju "bosnaši" i neće dozvoliti da klub ispadne iz lige. Svi su oni "bosnaši" dok lični interes ne dođe u pitanje. Kada lični interes dođe u pitanje onda ima samo ja, ja i ja", istakao je Admir Bukva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.