Bukva: U ABA ligu na osnovu plasmana iz prošle godine

Potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH

Bukva: U ABA ligu na osnovu plasmana iz prošle godine

D. Rakanović

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine još uvijek nije donio odluku koji će klubovi nastupati u Drugoj ABA ligi. 

Rukovodstvo ABA lige želi da već od ove jeseni pokrene drugu regionalnu ligu koja će brojati 12 klubova, ali nije usaglašeno koje ekipe će učestvovati, pa su proslijedili nacionalnim savezima da nominuju ekipe.  

Iz BiH je za igranje regionalnog takmičenja zainteresovano pet ekipa. To su Bosna Royal, Sloboda, Zrinjski, Široki Brijeg, Mladost iz Mrkonjić Grada.

Potpredsjednik KSBiH Sejo Bukva je mišljenja da bi realan kriterijum morao biti plasman na osnovu prošle sezone. 

"Nije pravedno da klub koji uopšte nije igrao u Ligi za prvaka BiH dobije šansu da u narednoj sezoni igra u regionalnoj drugoj ABA ligi. Tu nema nikakve logike i mora se poštovati ostvareni rezultat kroz ligu", rekao je Bukva za Euroblic. 

"Mišljenje bošnjačke komponente u Košarkaškom savezu BiH jeste da bi timovi koji su ostvarili najbolji plasman u prvenstvu BiH trebalo da igraju u ABA ligi i da to bude princip", poručio je Bukva.  

Ukoliko bi se gledali rezultati iz prošle godine u regionalnom takmičenju bi igrali Bosna Royal Jelly koja je bila finalista prvenstva BiH i Zrinjski koji je Ligu za prvaka završio na trećoj poziciji, a uz to ima bolji međusobni skor od Slobode iz Tuzle. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Skupština ABA lige je zakazana za 24. juli u Beogradu kada bi trebao biti utvrđen kalendar takmičenja i spisak učesnika Druge ABA lige. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti