Burch deklasirao Gradinu u Tešnju

Vrijedna pobjeda tima iz Sarajeva

Burch deklasirao Gradinu u Tešnju

S. Mlaćo

Košarkaši Burcha jučer su u Tešnju u okviru A-1 lige sasvim očekivano deklasirali domaću Gradinu sa 81:50, te na pauzu odlaze sa drugog mjesta i 18 osvojenih bodova, kolika ima i prvoplasirana Vogošća. 

Već nakon prve četvrtine Burch je imao vodstvo rezultatom 24:17, a u drugoj četvrtini bilo je 17:11.

I u drugom poluvremenu ista priča, Sarajlije su dominirale te u trećoj četvrtini upisale pobjedu rezultatom 29:13. Zadnja četvrtina donijela je nevjerovatno mali broj koševa, tek njih 20, bilo je 11:9 za goste. 

Kod Burcha najefikasniji je bio Mirza Velić sa 17 poena, a Faris Rešidović je dodao 14. U redovima Gradine istakao se Nikola Nedinić sa 27 poena, ujedno najefikasniji igrač susreta. 

Gradina Tešanj se nakon 11. odigranih kola nalazi na posljednjem 11. mjestu sa 11 osvojenih bodova, tek jednom pobjedom i devet poraza. Burch je drugoplasirani sa skorom od osam pobjeda i dva poraza. 

A-1 liga, 11. kolo:

KK Gradina Tešanj - KK Burch Sarajevo 50:81 (17:24, 11:17, 13:29, 9:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi