Burch novi lider, Vogošća i Čelik sigurni u ovom kolu

A-1 liga naše zemllje, 7. kolo

Burch novi lider, Vogošća i Čelik sigurni u ovom kolu

S. Mlaćo

Košarkaši Burcha novi su lider A-1 lige naše zemlje.

Oni su u u 7. kolu na svom parketu savladali slabašni Lukavac sa 84:63, te tako upisali petu pobjedu u ovoj sezoni. Tim iz Sarajeva tako je na najbolji mogući način iskoristio neigranje  dosadašnjeg lidera Gradine iz Srebrenika koja u ovom kolu bila slobodna.

Zanimljiv susret viđen je u Donjem Vakufu gdje je Čelik sa 86:80 savladao domaći Promo na otvaranju nove sportske dvorane u tom gradu.  Zeničani su tako Donjovakufljanima pokvarili slavlje, ali mnogobrojna publika je mogla vidjeti zanimljiv i kvalitetan meč.

Turbina je u Jablanici upisala vrijedna dva boda protiv Igmana (73:65), te sada tim iz Jablanice zauzima sedmo mjesto uz skor od tri pobjede i četiri poraza. U Srednjobosanskom derbiju Travnik je u Bugojnu savladao Iskru nakon produžetka sa 78:76 te ostavio Bugojance na samom dnu.

Posljednjeplasirana Gradina iz Tešnja nastavila je sa lošim partijama, s obzirom da su Tešnjaci u ovom kolu sa 97:75 poraženi od drugoplasirane Vogošće.

Nakon sedam odigranih kola u A-1 ligi prvo mjesto zauzima Burch sa 12 bodova, dok Vogošća, Gradina Srebrenik i Čelik imaju po 11 osvojenih bodova.

Na dnu su Gradina Tešanj i Iskra sa po sedam osvojenih bodova, a jedan više imaju Promo DV. i Lukavac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi