Burch razbio Turbinu, Vogošća Iskru

A1 liga

Burch razbio Turbinu, Vogošća Iskru

E. Škorić

Košarkaši Burcha upisali su sigurnu pobjedu nad Turbinom (81:66) u osmom kolu A1 lige košarkaškog prvenstva BiH.

Burch je sjajno otvorio meč i sa 20:7 okončao prvi period igre. U drugom periodu igre gosti iz Jablanice malo su poboljšali svoju igru, pa su smanjili zaostatatak na poluvremenu, no i dalje je bilo 39:32.

U nastavku je Burch uspješno držao vodstvo, te pobjeda domaćina ni u jednom trenutku nije dolazila pod znak pitanja.

Karagić je s ubačena 23 poena vodio Burch do šeste pobjede, 17 poena dodao je Velić, koliko je ubacio i Ahmedić, koji je imao i 11 skokova. Kevrić sa 13 i Babić sa 12 bili su najbolji kod gostiju.

Vogošća je sa 108:77 razbila Iskru iz Bugojna, a Bešo je sa 23 poena i 12 skokova bio daleko najbolji pojedinac kod domaćih na meču. Pandžo je u timu Iskre ubacio 31 poen.

I još dodajmo da je Gradina u Srebreniku lako stigla do pobjede nad Gradinom iz Tešnja (110:78). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi