Burch savladao košarkaše Turbine

22. kolo A1 košarkaške lige BiH

Burch savladao košarkaše Turbine

E. Čaušević

Košarkaši Burcha savladali su danas na domaćem parketu ekipu Turbine (75:67) u zadnjem kolu A1 košarkaške lige BiH.

Burch je danas na pravi način završio sezonu u A1 ligi pobjedom protiv Turbine iz Jablanice. Gosti su bolje otvorili današnji meč i u prvoj četvrtini su slavili sa dva poena razlike (14:16).

Ipak, već u drugoj dionici Burch je vratio kontrolu utakmice, te je slavio sa deset poena razlike (24:14). U trećoj četvrtini Burch je čuvao prednost, dok su gosti pokušavali da se rezultatski vrate u utakmicu.

Međutim, u posljednjoj dionici utakmice domaći košarkaši su riješili pitanje pobjednika (17:14), te su slavili sa osam poena razlike (75:67).

Ovo je Burchu bila deveta pobjeda u sezoni, dok je ekipa Turbine upisala svoj 11 poraz.

A1 liga, 22. kolo:

KK Burch - KK Turbina 75:67

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi