Burch ubjedljivo savladao Lukavac

Nova pobjeda Burcha

Burch ubjedljivo savladao Lukavac

E. Čaušević

Košarkaši Burcha savladali su večeras na domaćem parketu ekipu ekipu Lukavca u okviru sedmog kola košarkaške A1 lige.

Burch je ovom pobjedom nastavio svoj sjajni pobjednički niz, a izabranici Kemala Šećerovića večeras su lakše od očekivanog savladali košarkaše Lukavca sa 84:63.

Domaći košarkaši od samog početka utakmice nametnuli su svoj tempo, te su imali prednost. Prvi dionicu Burch je dobio sa 28:15, te je već tada bilo jasno da se Lukavac neće dobro provesti na gostovanju u Sarajevu.

Gosti su jedini kakav takav otpor pružili u trećoj dionici kada su slavili sa 17:16. Ipak, u četvrtom periodu Burch nije želio ništa prepustiti slučaju, te je sigurnom igrom stigao do svoje nove pobjede.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Ahmedić koji je postigao 22 poena, dok su Karagić i Velić dodali po 19 poena. U ekipi Lukavca istakao se Islamović sa 15 poena.

A1 liga, 7. kolo:

KK Burch - KK Lukavac 84:63 (28:15, 17:13, 16:17, 23:18)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi