Buza MVP košarkaškog kampa "Basketball Without Borders"

Priznanje za mladog košarkaša

Buza MVP košarkaškog kampa "Basketball Without Borders"

Ovu sezonu na najbolji mogući način otvorio je mladi košarkaš KK Sparsa, Nedim Buza koji je jučer na košarkaškom kampu "Basketball Without Borders", Moskva od 13. - 16. septembra u konkurenciji 45 najtalentovanijih igrača iz 25 zemalja Evrope, proglašen MVP-ijem kampa.

Buza je prvi igrač iz BiH koji je dobio jedno ovakvo laskavo i obavezujuće priznanje, koje su mu dodijelile košarkaške veličine poput Andreja Kirilenka, Timofeja Mozgova i Aleksa Šveda. Ova nagrada je svakako garancija da se pred ovim mladim košarkašem nalazi svijetla budućnost.

 

Ovo je možda i naznaka da će se za koju godinu proširiti košarkaška kolonija u NBA? Također ovo je još samo jedan uspjeh OKK Spars koji je u proteklih sedam godina postao respektabilan kolektiv i primjer sportske organizacije sa jasnim ciljevima i zadacima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.