Buza ostao u Štokholmu, Gordić pauzira dva mjeseca
FOTO: EPA

Povrijedili se protiv Švedske

Buza ostao u Štokholmu, Gordić pauzira dva mjeseca

Muška košarkaška reprezentacija BiH pobjedom je završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

U posljednjem susretu kvalifikacija naš nacionalni tim je rezultatom 78:76 pobijedio selekciju Švedske, međutim rezultat je na kraju ostao u sjeni povreda dvojice bh. reprezentativaca - Nedima Buze i Nemanje Gordića. 

Tokom sinoćnjeg meča Buzi je u duelu nezgodno na nogu stao jedan švedski košarkaš, a nakon rentgenskog snimka utvrđeno je da se radi o puknuću potkoljenice zbog čega je morao prenoćiti u bolnici. Buza će u Štokholmu ostati do večeras, a potom će se prebaciti u Belgiju gdje igra za Oostende. 

Kada je u pitanju Nemanja Gordić, košarkaš Budućnosti iz Podgorice je zadobio puknuće kosti šake i sa parketa će odsustvovati oko dva mjeseca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi