Čajić: Spremni ćemo dočekati početak prvenstva

Trener KK Konjic za SportSport.ba

Čajić: Spremni ćemo dočekati početak prvenstva

D. Rakanović

Košarkaši Konjica pripremaju se za premijerni nastup u A1 ligi FBiH, a trener Edin Čajić je istakao da je zadovoljan dosadašnjim radom i zalaganjem svojih igrača. 

Prošla sezona je bila jedna od najuspješnijih u skoro 50-godišnjoj istoriji KK Konjic. Seniorski tim je izborio nastup u A1 ligi FBiH, dok su kadeti i pioniri učestvovali u Ligi mladih BiH. 

"Domaći igrači su skoro mjesec dana u procesu treninga i sa dosadašnjim radom i zalaganjem mogu biti zadovoljan. Istina dio igrača je bio spriječen fakultetskim i radnim obavezama da maksimalno iskoriste ovaj period za podizanje fizičke spreme", rekao je za SportSport.ba Čajić.

Košarkaši Konjica odigrali su i prvu pripremnu utakmicu u kojoj su poraženi od ekipe Travnika 84-65. 

"Utakmica protiv Travnika je između ostalog pokazala u kojem pravcu ćemo nastaviti raditi u periodu do početka prvenstva. Vjerujem da ćemo to vrijeme iskoristiti na pravi način i početak prvenstva dočekati spremni. U odnosu na prošlu sezonu, novi igrač u ekipi je Faris Smajlović koji će sigurno biti važan dio našeg tima što je pokazao u dosadašnjem dijelu priprema, ali i na pomenutoj utakmici", rekao je Čajić.

Na utakmici protiv Travnika nije igrao Feđa Vuleta, najbolji igrač ekipe u protekloj sezoni. Sigurno da će ovaj tim biti znatno bolji kada se oporavi ljubimac publike u Konjicu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije