Čamdžić: Nemamo pravo na kiks

U 1/4 Kupa BiH u košarci derbi u Banja Luci

Čamdžić: Nemamo pravo na kiks

Čudna je sudbina sportskih kolektiva. Do jučer, sportska javnost govori samo o dobrim rezultatima, a onda se preko noći traže novi dokazi o krajnjim dosezima pojedinih ekipa. U takvoj situaciji su i košarkaši Bosne.

Nakon serije od 11-0, a prije poraza od Igokee i Čapljine pred igrače Hamde Frljka postavljen je jedan novi upitnik kao završni test sa temom - šta zaista može ovogodišnja Bosna?

Pošteno ili ne, sad već nije ni bitno. Nakon dva poraza, upravo od Igosa i Čapljine za kraj prvog dijela Lige-13, sada slijedi kup utakmica za Studente protiv Borca iz Banja Luke. 

Eldina Čamdžića kao i ostale suigrače ni najmanje nisu poremetila dva vezana poraza. O samoj atmosferi u timu ovaj igrač za SportSport.ba kaže sljedeće.

"Kod nas se ništa nije promjenilo. Atmosfera u timu je odlična i zaista se ne primjeti pad u raspoloženju. Svjesni smo da su naše zadnje dvije utakmice protiv Igokee i Čapljine stavljene pod povećalo, međutim već serija od 11-0 pokazala je naš napredak. Pobijedili smo na pojedinim gostovanjima na kojima prošle godine nismo bili ni blizu pobjede. Slavili smo protiv Mladosti, pobijedili smo Borac u Banja Luci i mi smo već pokazali da nismo samo domaćinska ekipa kao iz prošle sezone kada smo sva gostovanja izgubili, dok smo samo u našoj dvorani bili uspješni", jasan je odlični šuter Bosne, Eldin Čamdžić koji tokom čitave polusezone održava odličan prosjek za tri poena. Za razliku od njega pojedini momci se pojave sa svojim nešto uspješnijim statistikama tek svaku drugu utakmicu. 

"Da, svjesni smo u klubu da se par imena kao glavnih strijelaca vrti iz utakmice u utakmicu. Upravo zbog toga trener pokušava pojačanom rotacijom razigrati još strijelaca. Uvijek izmjenjamo 10-11 igrača. Prošli susret Sindis Demić je iskočio sa brojem poena. Uskoro očekujemo i da Batina uđe u seriju. Alispahić je konačno sa nama, njegova povreda je prošlost i veoma nam je važan igrač na pozicijama petice i četvorke."

O današnjoj utakmici protiv Borca koja može donijeti učešće na Final-fouru Kupa BiH, Čamdžić ima sljedeće mišljenje.

"Kup je takmičenje koje sa sobom uvijek donosi dovoljno iznenađenja. Pravo na kiks nemamo. Ciljevi su i prije sezone bili jasni, a to su Liga-6 i završni turnir kup takmičenja. U Borcu više nije Nemanja Vranić i on je bio njihova pokretačka snaga. Borac je u krizi i pobjeda protiv nas bila bi za njih veliki obrat u ovoj sezoni. Svjesni smo težine zadatka, ali i toga da bi pobjedom postigli mnogo kada su u pitanju ciljevi za ovu sezonu", rekao je Čamdžić za naš portal prije susreta u Banja Luci između Borca i Bosne u Kupu BiH.

Kada je u pitanju ovo takmičenje, već je odigran prvi susret četvrtfinala u kojem je Igokea pobijedila Zrinjski u Mostaru (65:88).

U ostalim utakmicama sastaju se:

OKK Sloboda - Široki Wwin
Borac - Bosna ASA BH Telecom
Mladost - Čapljina Lasta

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.