BiH danas bolja od selekcije Kine

Čampara: Biti deveti na svijetu je velika stvar za nas

E. Čaušević

Bh. kadeti danas su na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Španiji u borbi za deveto mjesto savladali selekciju Kine.

Iako su igrači imali dosta veća očekivanja od turnira u Španiji, na kraju su ostvarili sjajan rezultat, te su ovo SP završili na devetom mjestu. Sani Čampara je tokom cijelog turnira pružao sjajne igre, a nakon današnjeg nastupa kazao je

"Dobra utakmica i jak protivnik. Kao i mi, oni su zaslužili da budu u TOP 8, ali smo krivi sami što nismo tu. Deveto mjesto nije mala stvar, biti deveti na svijetu je velika stvar za nas", rekao je Čampara na početku razgovora za SportSport.ba.

Kina je bila velika nepoznanica za mnoge bh. ljubitelje košarke, ali je Čampara rekao da su igrači znali da ih očekuje teška utakmica protiv današnjeg protivnika.

"Većina je očekivala, mi smo prije dvije godine igrali s Kinom dva puta i obje utakmice su bile egal i nismo očekivali laganu pobjedu. Znali smo da će pružiti jak otpor i morali smo se više potruditi da dobijemo ovaj meč".

Finale Svjetskog prvenstva igra se sutra između Amerike i Turske, a Čampara vjeruje da će Amerikanci na kraju doći do titule.

"Sigurno da svi očekuju da SAD pobijedi, ali me Turska iznenadila pobjedama protiv Kanade i Španije. Mislim ako se Amerika opusti da bi moglo biti problema jer su Turci dobra ekipa, ali mislim da je SAD tu i dalje favorit", zaključio je bh. košarkaš.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti