Čampara: Sloboda uvijek ima najviše ambicije

Novi centar tuzlanske ekipe

Čampara: Sloboda uvijek ima najviše ambicije

D. Rakanović

Košarkaši Slobode pripremaju se za novu sezonu u kojoj ih očekuju izazovi u domaćem prvenstvu, a igraju i prvi kvalifkacioni turnir za Drugu ABA ligu. Jedno od pojačanja tuzlanske ekipe je i Ljubomir Čampara, doskorašnji centar Bosne Royal. 

Čampara je u razgovoru za SportSport.ba rekao da se lako dogovorio sa Slobodom. 

"Poslije završene sezone u Bosni, došlo je do razgovora sa trenerom Gašićem. On je izrazio želju da slijedeće sezone budem dio tima Slobode. Znajući kakav je Sloboda klub i kakav je Gašić trener, nisam se previše dvoumio i ubrzo sam prihvatio poziv", rekao je za SportSport.ba Čampara i nastavio: 

"Trener Velimir Gašić je stručnjak sa velikim iskustvom, od njega se može mnogo naučiti i saradnja je za sada odlična".

Prošle sezone Čampara je nastupao za sarajevsku Bosnu Royal s kojom je stigao do finala prvenstva i kupa BiH. 

"Što se tiče prošle sezone, bila je veoma uspješna, ostvarili smo unaprijed zacrtane ciljeve. Naravno da ostaje žal zbog poraza u finalu. Međutim, smatram da smo bili dostojan rival i da se nismo obrukali. Ipak, to je prošlo vreme, počinje nova sezona i okrećem se novim ciljevima i zadacima", rekao je Čampara. 

Slobodu uskoro očekuje prvi kvalifikacijski turnir za Drugu ABA ligu. 

"Što se tiče kvalifikacija za Drugu ABA ligu, očekuje nas prvi kvalifikacioni turnir oko 15. septembra, gdje će nam protivnici biti Mladost iz Mrkonjić Grada i Široki. Naravno, naš cilj je prolazak u narednu rundu. Vrijedno i naporno treniramo da bismo spremni dočekali te izazove, plasirali se dalje te ostvarili zacrtane planove. Ako uspješno završimo taj prvi turnir, idemo na slijedeći turnir, gdje bi nas kao rivali dočekali Vršac, Sutjeska i Primorska, a plasman u Drugu ABA ligu bi obezbijedile dvije prvoplasirane ekipe", rekao je Čampara i dodao: 

"Naravno, naš cilj je plasman u Drugu ABA ligu, koja bi bila veoma značajna stvar, kako za ekipu i igrače, tako i za klub i za grad". 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Novi centar tuzlanske ekipe je rekao da Sloboda u domaćem šampionatu ima najviše ambicije. 

"Što se tiče bh. lige, klub sa renomeom kakav ima Sloboda uvijek ima najviše ambicije. Ipak, ne bih se zalijetao sa nekim detaljnijim prognozama. Za početak, plasman u ligu šest bi trebalo da je realnost, a poslije toga polako, utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno", zaključio je Čampara. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi