"Čast je igrati za Barcelonu, želim postati što bolji"
Emir Sulejmanović

Emir Sulejmanović za SportSport.ba

"Čast je igrati za Barcelonu, želim postati što bolji"

M. Šljivak

Talentovani košarkaš, Emir Sulejmanović, od ove sezone je član katalonskog velikana Barcelone.

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine je igrama za ljubljansku Olimpiju privukao pažnju velikog broja klubova, a Emir se odlučio prihvatiti ponudu Barcelone, gdje je kako kaže itekako zadovoljan...

Prešao si iz Olimpije u Barcelonu. Kako je raditi u jednom od najvećih timova Evrope? 

"Velika je čast igrati u velikom klubu kao što je Barcelona. Meni je velika čast što igram za klub kakav je Barcelona", rekao je za početak razgovora Sulejmanović, koji ističe kako nema velike razlike u treninzima u Olimpiji i Barceloni.

"Trenirati u Barceloni nije teško. Nema velike razlike u treninzima. U suštini je rad isti i u Ljubljani i u Barceloni".

Igraš trenutno za B tim slavnog kluba. Jesi li zadovoljan svojim igrama u dosadašnjem dijelu sezone? 

"S obzirom na to da mi je ovo prva sezona, zasad sam zadovoljan. Na početku sam prolazio kroz period adaptacije, ali je to sada iza mene. Zadovoljan sam igrama, ali isto tako znam da mogu puno bolje. Radim dosta, kako bih bio što bolji u budućnosti".

Da li planiraš da odeš na posudbu u neki klub koji igra ACB ligu, od naredne sezone? 

"Još uvijek ne razmišljam o tome. Trenutno sam koncentrisan na igre u ovoj sezoni. Rekao sam već, radim na tome da postanem što bolji, a vidjećemo šta će biti u budućnosti.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Što se tiče reprezentacije, da li ima ikakvog napretka oko papira iz finskog Saveza? Kada bi konačno mogao zaigrati za BiH?

 "Za sada zvanično nema ništa, ali nadam se da bi se moglo u skorije vrijeme riješiti sve na najbolji način. Imam veliku želju da nastupam za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u budućnosti", rekao je Emir Sulejmanović za SportSport.ba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.