Cedevita bolja od Partizana, šest poena Nurkića

Solidan učinak Nurkića

Cedevita bolja od Partizana, šest poena Nurkića

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su večeras u Domu sportova u derbiju 13. kola ABA lige beogradski Partizan rezultatom 68:65.

Domaći košarkaši su bolje ušli u susret. Uspjeli su već sredinom prvog perioda steći prednost od osam razlike 13:5, a na dvije minute prije kraja ovog dijela igre su imali jako dobrih 12 poena razlike 21:9. Međutim, Partizan je serijom od 8:0 uspio da se vrati u susret, pa je Cedevita nakon prvih 10 minuta imala samo četiri poena prednosti 21:17.

Konstantno je Cedevita vodila i u drugom periodi. Gosti iz Beograda ovaj put nisu dopuštali domaćim košarkašima da odu na dvocifrenu razliku, a na odmor Cedevita odlazi sa tri poena prednosti 34:31.

Imali su izabranici Jasmina Repeše ponovo dvocifrenu prednost u trećoj minuti trećeg perioda 43:33, ali je Partizan ponovo dobrom igrom u završnici četvrtine smanjio za ostatak. Cedevita jednostavno nije uspjela da prelomi utakmicu, te su posljednjih 10 minuta ušlo s četiri poena prednosti u korist domaćeg tima 53:49.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Pokušavala je Cedevita i u posljednjoj četvrtini da prelomi utakmicu, ali gosti iz Beograda su konstantno ostajali u igri. Ušlo se u neizvjesnu završnicu. Milosavljević je pogodio tricu za izjednačenje rezultata 65:65, da bi potom Suton pogodio oba bacanja za vodstvo Cedevite. Milosavljević zatim gubi loptu, a Smith s linije bacanja potvrdio pobjedu.

Jusuf Nurkić je za Cedevitu odigrao 20 minuta te je ubacio šest poena a imao je šest skokova uz šut iz igre dva od osam. Nolan Smith je ubacio 20 poena za Cedevitu, a kod Partizana je Terence Kinsey ubacio 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.