Cedevita nemoćna u Beogradu

Finale ABA lige

Cedevita nemoćna u Beogradu

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Pioniru ekipu Cedevite 68:59, te su poveli s 1:0 u finalnoj seriji ABA lige.

Jedino vodstvo na utakmici gosti iz Zagreba su imali na otvaranu meča (2:0), da bi u ostatku utakmice Zvezda bila potpuno dominantna.

Već nakon prve dionice bilo je jasno da će crveno-bijeli lagano stići do pobjede. Imali su plus 15 (24:9), da bi do poluvremena prednost narasla na 18 razlike, 42:24.

Nastavak meča donosi nešto bolju igru Cedevite. Uspjeli su da dođu na minus šest u trećoj dionici (49:43), ali Zvezda u posljednju četvrtinu ipak ulazi s dvocifrenim vodstvom 54:44.

Bez većih problema je Zvezda zadržala vodstvo u posljednjoj dionici. Iako je Cedevita prijetila na kraju domaći slave pobjedu za vodstvo od 1:0 u seriji.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zvezdu je do pobjede vodio Luka Mitrović sa 18 poena, Boban Marjanović je dodao 15, dok je na drugoj strani Luka Babić bio najefikasniji sa 12 poena. Nemanja Gordić je ubacio devet poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije