Cedevita nemoćna u Ljubljani, Gordić ubacio 11 poena

ABA liga

Cedevita nemoćna u Ljubljani, Gordić ubacio 11 poena

E. Škorić

Košarkaši Union Olimpije nadigrali su Cedevitu i slavili rezultatom 77:67 u susretu drugog kola ABA lige.

Oslabljena Cedevita nije uspjela u Ljubljani da ostane neporažena protiv Olimpije. Prvo poluvrijeme bilo je donekle neizvjesno, gosti iz Zagreba su u više navrata i vodili, no u nastavku je slovenska momčad dominirala.

Cedevita je vodila 17:16 nakon prve četvrtine, ali je Olimpija na odmor otišla sa pet poena prednosti (37:32). 

U trećoj dionici Olimpija preuzima incijativu, te efikasnom igrom u napadu, ali i dobrom odbranom, lomi utakmicu. Nakon tri dionice rezultat je glasio 61:46.

Bilo je jasno da će Cedevita imati skoro, pa nemoguć zadatak u posljednjih 10 minuta. Tako je i bilo. Gosti nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze prednost Olimpije, koja je upisala i drugu pobjedu, dok je Cedevita ubilježila novi poraz, jer je u prvom kolu poražena od Krke. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Olimpiju su predvodili Mahković sa 17, dok je Nikholov ubacio 14 poena, a  Begić 11. Na drugoj strani Bilan je ubacio 15, a Pilepić 13 poena. Bh. reprezentativac Nemanja Gordić meč je završio s 11 poena.

ABA liga, 2. kolo:
Union Olimpija - Cedevita 77:67

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti