Cedevita osvojila turnir u Sloveniji, Musa ponovo odličan

Dobra partija bh. košarkaša

Cedevita osvojila turnir u Sloveniji, Musa ponovo odličan

Košarkaši Cedevite u finalu turnira u Novom Mestu pobijedili su Krku sa 65:58, a za hrvatski klub dobru partiju upisao je naš kadetski reprezentativac Džanan Musa. 

Domaćini su poslije prvog poluvremena vodili 35:32, a Zagrepčani su ključni korak ka pobjedi napravili serijom 13-2 krajem treće i početkom četvrte četvrtine.

Cedevitu je sa 12 poena, dva skoka i dvije asistencije predvodio James White, koji je ujedno proglašen najboljim igračem turnira. Tomislav Zubčić upisao je 11 poena i šest skokova, a Miro Bilan 10 poena i dva skoka.

Naš Džanan Musa na parketu je proveo 20 minuta i za to vrijeme je ubilježio osam poena, četiri skoka i jednu asistenciju, a za njegovu dobru partiju riječi hvale imao je i trener Veljko Mršić. 

"U drugom poluvremenu smo igrali jako dobru obranu i veoma veseli što su tada na terenu bili i klinci. Musa nam je dao izuzetnu energiju, a Mazalin kad je ušao isto je nastavio u tom ritmu. Stvarno smo odigrali dobru obranu i to je put kako će ovaj tim igrati", izjavio je poslije pobjede u finalu trener Cedevite Veljko Mršić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.