Cedevita pobjedom nad Cibonom preuzela vrh

Musa i Godrić uspješni u gradskom derbiju

Cedevita pobjedom nad Cibonom preuzela vrh

Košarkaši Cedevite su u 16. kolu ABA lige kao gost savladali Cibonu i zasjeli na prvo mjesto na tabeli.

Zagrebački derbi očekivano je pripao Cedeviti, koja je slavila rezultatom 81:69, a da će upisati trijumf bilo je jasno već nakon prvog poluvremena, nakon kojeg je semafor pokazivao 48:29 za gostujući tim.

Cibona se do kraja utakmice nije uspjela rezultatski vratiti u utakmicu, pa je Cedevita prilično lako došla do svoje 13. pobjede u sezoni, kojom je pretekla ekipu podgoričke Budućnosti.

Najefikasniji pojedinac u pobjedničkom timu bio je Miro Bilan sa 25 poena, dok je Babić ubacio 13. 

Reprezentativac BiH Nemanja Gordić upisao je šest poena, četiri asistencije i dva skoka, dok je Džanan Musa na terenu proveo nešto manje od devet minuta, te za to vrijeme upisao dva skoka i blokadu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 16. kolo:

Cibona - Cedevita 69:81

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.