Cedevita povela protiv Partizana u polufinalu

ABA liga

Cedevita povela protiv Partizana u polufinalu

E. Škorić

Košarkaši  Cedevite bili su bolji od Partizana sa 83:76 u prvoj utakmici polufinala ABA lige.

Cedevita je u Zagrebu stigla do pobjede  i povela u seriji sa 1:0. Iako su domaći imali 21 poen prednosti, Partizan je uspijevao da se vrati, da dođe na sedam poena zaostatka, ali to je bilo sve.

Kada se sve sabere i oduzme, Cedevita je zasluženo slavila, mada gosti mogu da žale što nisu možda hrabrije igrali u nekim trenucima.

Shurna je sa 15 poena predvodio Cedevitu, dok je Bilan dodao 13, Katić i Boatright ubacili su po 11 poena, a naš reprezentativac Džanan Musa nije večeras dobio šansu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod Beograđana Hatcher je ubacio 18, a Veličković 14 poena, dok je Gordon dodao 11. Naš Adin Vrabac ubacio je tri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi