Cedevita razbila Zadar na krilima Stipanovića

Sjajna partija bh. košarkaša

Cedevita razbila Zadar na krilima Stipanovića

E. Škorić

Košarkaši Cedevite slavili su na otvaranju nove sezone u Hrvatskoj sa 76:65 protiv Zadra.

Cedevita je u Zagrebu nadigrala Zadar i ovjerila ulogu favorita u oovm susretu. Gosti iz Zadra prvu su dionicu bili u egalu s domaćinom (21:21), no onda domaći košarkaši prave razliku u drugoj dionici, pa na odmor odlaze sa plus 10 (43:33).

U nastavku također je Cedevita bila bolja, treći period igre je dobila sa 24:11, ali se Zadar donekle spašava blamaže u posljednjih 10 minuta, pa je ublažen ionako težak poraz.

Najbolji u timu Cedevite bio je bh. centar Andrija Stipanović koji je ubacio 19 poena uz devet skokova, dok je drugi bh. reprezentativac Džanan Musa ubacio sedam poena uz šest skokova i jednu asistenciju. Dobar u domaćem timu bio je i Filip Krušlin s 12 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Na drugoj strani Luka Božić je ubacio 19 poena, a dvocifren je bio još i Domagoj Vuković, koji je dodao 10 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi