Cedevita savladala Igokeu, Musa će još sačekati na debi

Dobra partija Nemanje Gordića

Cedevita savladala Igokeu, Musa će još sačekati na debi

Cedevita je u Domu sportova savladala Igokeu rezultatom 67:56.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Cedevita je ubacila u brzinu više i povećavala svoju prednost iz minute u minut. Na poluvremenu su domaći imali vodstvo od 15 poena.

Igokea je u nastavku utakmice zaigrala bolje, a malo je nedostajalo i da se prednost Cedevite u potpunosti 'istopi'. Došli su košarkaši aktuelnog bh. prvaka i do -4 na nekoliko minuta prije kraja, ali je Cedevita u završnici odigrala dobro i spriječila senzaciju.

Zanimljivo, samo je jedan igrač pobjedničkog tima imao dvocifren učinak (Babić 10 poena). Nemanja Gordić je za 22 minuta na parketu ubacio sedam poena, uz isto toliko asistencija. U rosteru Cedevite našao se i Džanan Musa, koji nije ulazio u igru, pa će na svoj debi u ABA ligi morati da sačeka još neko vrijeme.

Igokeu je sa 15 poena predvodio Čapin, a tri manje je ubacio Todorović. Vrijedi istaći i da se najnovije pojačanje Igokee Vuk Radivojević propisno ispromašivao u šutu za tri poena (0/10).

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 1. kolo:

Cedevita - Igokea 67:56

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije