Cedeviti majstorica u Morači za finale ABA lige

Cedevita bolja od Budućnosti

Cedeviti majstorica u Morači za finale ABA lige

E. Škorić

Košarkaši Cedevite slavili su u Morači protiv Budućnosti sa 70:66 u majstorici polufinalne serije ABA lige.

Budućnost je seriju otvorila sa 2:0, a onda dvije pobjede Cedevite u Zagrebu, da bi u majstorici također slavila i stigla do finala ABA lige, te Eurolige.

Cedevita je nakon prve četvrtine vodila 15:14. Gosti su imali 14:2 seriju u drugoj dionici, a na poluvremenu su vodili plus šest (39:33).

Ekipa Jasmina Repeše je do sredine treće dionice održavala osam poena prednosti, ali se Budućnost došla na minus tri (49:46). 

Cedevita je upsjela do kraja da zadrži vodstvo, te da izbori finale regionalnog prvenstva protiv Crvene zvezde, koja je s 3:1 dobila polufinalnu seriju protiv Partizana.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bilan je vodio Zagrepčane sa 16 poena, dok je Babić ubacio 12, a Tomas 11. Naš reprezentativac Nemanja Gordić ubacio je pet poena uz četiri asistencije.

U timu Budućnosti su najbolji bili Planinić i Reynolds sa po 13, te Savović sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.