Cedeviti uzbudljiv meč u Laktašima, Musa sjajan

Sedam poena Muse i Gordića

Cedeviti uzbudljiv meč u Laktašima, Musa sjajan

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su u Laktašima Igokeu 91:86 u susretu 14. kola regionalne ABA lige.

Iako je bh. prvak vodio gotovo cijelim tijekom susreta, na kraju Igokea zahvaljujući boljoj završnici stiže do pobjede u ovom meču.

Igosi su nakon prvih 10 minuta igre imali plus sedam (20:13), na poluvrijeme su otišli sa plus pet, 42:37, a vodili u sve do samog finiša utakmice.

Tada je na scenu stupio Miro Bilan. Centar zagrebačkog tima je bio nezaustavljiv, te je Cedevita uspjela da povede 71:69.

Neizvjesna završnica se gledala u Laktašima. Ćapin je pogodio trojku za izjednačenje rezultata na 76:76, te se ušlo u produžetke.

Bolje su se u dodatnih pet minuta snašli gosti, te su stigli do nove pobjede.

Do nje ih je vodio Miro Bilan sa 24 poena i 11 skokova, Džanan Musa je bio također sjajan, te je za 20 minuta ubacio sedam poena. Isti broj poena je upisao i Nemanja Gordić. 

Kod Igokee Radenović je ubacio 23 poena...

Hrvatski derbi između Cibone i Zadra pripao je zagrebačkom timu rezultatom 75:65.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Do pobjede je Cibose vodio Žižić sa 15 poena, dok je za goste Delaš ubacio 13.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.