Čelik i Bosna Royal digli se iz mrtvih

Nikad uzbudljivija Liga 12

Čelik i Bosna Royal digli se iz mrtvih

Malo ko je vjerovao prije utakmica 8. kola Lige 12 da će pobjede ostvariti košarkaši Čelika,Bosna Royala i HEO-a. Međutim, poslije utakmica 8. kola jasno je kako svako svakog u Ligi 12 može pobjediti i da će se do posljednjeg kola voditi bespoštedna bitka za plasman u Ligu za prvaka, ali i za opstanak u ligi mada se još uvijek ne zna koliko će klubova, nakon odustajanja Posušja, ispasti u niži rang.

U 8. kolu najviše se profitirali Čelik, Bosna Royal i HEO, koji su savladali favorizovane Široki, Vardu HE i Leotar te Kakanj i najprijatnije iznenađenje sezone Građanski. Sparsi su i u Mostaru nastavili svoj pobjedonosni niz i stigli do skora od 8-0.

Čelik je bio prežaljen prije sraza sa Širokim, ali takvo mišljenje nisu imali Opačak, Avdibegović i Mikić, koji su predvodili Zeničane do trijumfa. Novačić i Katić za Široki su postigli po 23 poena, ali je to bilo nedovoljno. U taboru crveno-crnih blistao je Opačak sa 30 poena.

Bosna Royal je stigla do prve gostujuće i ukupno druge pobjede u prvenstvu. Na teškom gostovanju u Višegradu odakle malo ko donosi bodove, Sarajlije su vodile cijelu utakmicu i na kraju zasluženi slavili. Centar od 226 centimetara, Marko Dujković, stigao je do double-double učinka sa 15 poena i 18 skokova, ali je odličnu rolu imao Amerikanac Watson i kapiten Rešidović. 

HEO je predvodio Danilo Negovanović, a Bilećani su u velikom derbiju savladali pred svojim vjernim navijačima Leotar. Pobjeda je mogla bii i ubjedljivija od 8 poena razlike, ali su domaći u posljednjim minutama ostali bez daha i dozvolili Trebinjcima da izbore častan poraz.

Sloboda je pretrpjela katastrofu u Kaknju. Poraz od -19 boli i peče sve iskrene poklonike crveno-

crnih boja, a prvotimci Slobode morat će se zapitati da li žele igrati u Ligi za prvaka ili da im se prvenstvo završi u martu. Kod Kaknja standardno dobar Palavra, ali i Peljto i Muflizović.

Nikolić, Josipović, Đurasović i Glogovac predvodili su Sparse do osme pobjede. Tim Marka Trbiča odlikuje kompaktnost, veoma su dobro fizički spremni, a uz posjeduju i zavidan kvalitet. 

Kada se sve to prenese na parket ovakva pobjedonosni niz je neminovan. Mostarce je predvodio Vedran Princ, ali nedovoljno za pobjedu. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

I na koncu pobjedu je upisao i Građanski Bobar, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela Lige 12. Bijeljinci imaju sko 6-2 i kandidati su za Ligu za prvaka ako nastave sa ovakvim igrama. 

Odličnu igru pružio je Boljkovac, a pratili su ga Erkić i Mićić,Sparsi su na vrhu sa 8-0, slijede Leotar i Građanski sa 6-2, potom Kakanj, Široki, Zrinjski i Sloboda sa 4-4, HEO i Čelik imaju 3-5, a Mladost, Varda i Bosna Royal 2-6.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.