Čelik i Play Off večeras igraju treću utakmicu

Finalna serija doigravanja za prvaka BiH

Čelik i Play Off večeras igraju treću utakmicu

E. Škorić

Košarkašice Čelika i Play Offa danas igraju večeras treću utakmicu finalne serije doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine.

Zeničanke su slavile u prvom susretu pred svojim navijačima 84:61, da bi u subotu Play Off u Skenderiji bio bolji rezultatom 75:70. Treću utakmicu dvije najbolje ekipe u ženskoj bh. košarci igraju večeras u 18 sati.

Nakon ove utakmice, u subotu je Play Off ponovo domaćin u četvrtoj utakmici, a finalna serija igra se na tri dobivene utakmice. Prednost domaćeg parketa imaju Zeničani, pa bi se eventualna sedma utakmica igrala u Zenici.

"Pred nama je još jedna utakmica sezone i svi smo toga svjesni. Čeliku odgovara što igra na svom parketu, ali definitivno to ne znači da će Zeničanke slaviti. Hoćemo titulu da vratimo u Sarajevo. To je naš cilj od početka sezone i sada idemo u Zenicu po pobjedu kako bismo poveli seriju", kazao je trener Play Offa Goran Lojo, dodavši:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Bit će neizvjesno. Radi se o dvije kvalitetne ekipe i ne može se reći ko je favorit niti se unaprijed proglasiti prvak. Na mojim igračicama je da daju sve od sebe, a uspjeh bi trebao doći na kraju. Ako izgubimo na krjau serije, a nadam se da nećemo, sportski ćemo pružiti ruku i čestitati boljem".

Čelik i Play Off se itekako dobro poznaju. Osim što su se sastajali nekoliko puta u domaćem prvenstvu, odmjerili su snage i u Kupu, te dva puta u Regionalnoj ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.