Čelik i Sloboda zajedno u grupi

Ženska regionalna liga u košarci

Čelik i Sloboda zajedno u grupi

D. Kurbegović

Regionalna ženska liga u košarci u kojoj nas je prije dvije sezone odlično predstavljao zenički Čelik koji je osvojio titulu vice-prvaka lige održalo je sastanak u kojem je Bord ove lige donjeo odluku da se timovi podijele u dvije grupe.

Grupa A: Partizan, Vojvodina (Srbija), Triglav, Grosuplje (Slovenija), Medveščak (Hrvatska) i Mladi Krajišnik (BiH)

Upitan je nastup ekipe Mladog Krajišnika jer Skupština Borda ove lige treba tek da zasjeda kako bi eventualno da ekipa iz Banja Luke dobije dodatni rok da izmiri svoje obaveze.

U grupi B su: Radivoj Korać, Crvena zvezda (Srbija), Athlete Celje (Slovenija), Sloboda, Čelik (BiH) i Budućnost (Crna Gora).

Četiri prvoplasirane ekipe iz obje grupe u četvrtfinalu igrat će na dvije pobjede, pobjednici iz ovih duela igrat će na Final fouru, koji će se održati u martu naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.