Čelik na krilima Armina Bilića do pobjede u Travniku

A1 liga

Čelik na krilima Armina Bilića do pobjede u Travniku

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su gostovali u Travniku u okviru 10.kola A1 lige za košarkaše. U posljednju utakmicu prvog dijela sezone obe ekipe su ušle s omjerom od pet pobjeda i četiri poraza.

Zeničani su sa svojom mladom ekipom i večeras pokazali da igraju sjajno ove sezone, te da mogu pobijediti svaku ekipu, bez obzira gdje igraju, kući ili na strani.

Čelik je sjajno otvorio prvu četvrtinu, te je konstantno imao prednost koja je na kraju ovog perioda iznosila šest poena razlike 17:23. U drugoj četvrtini Travnik je igrao veoma dobro, te je smanjio prednost gostiju na samo dva poena zaostatka. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Zeničana 33:35.

Nakon odmora u trećoj četvrtini gosti su pokazali da su u ovom trenutku kvalitetnija ekipa, koja čitavu utakmicu igra veoma brzu košarku, sa svojim mladim igračima, koji gore od želje da pokažu svoj kvalitete. Na kraju trećeg perioda bilo je 49:58 za Čelik.

U posljednjoj četvrtini svi su očekivali da će domaćini zaigrati mnogo bolje, te pokušati preokrenuti rezultat, ali izabranici Armela Mujakovića nastavili su sjajno igrati u četvrtoj četvrtini, te na kraju i ostvariti pobjedu. Konačni rezultat utakmice glasio je 72:86 (17:23, 16:12, 16:23 i 23:28) za Čelik.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, ponovo je dominirao kapiten Armin Bilić. On je utakmicu završio s 30 poena, devet skokova i dvije asistencije.Mešinović je dodao 18 poena uz osam skokova, Durmo je imao double-double 14 poena i 11 skokova, dok je Preljević imao učinak od 12 poena pet skokova i tri asistencije.

U redovima Travnika bolji od ostalih bili su Varupa s 21 poenom uz osam skokova, Dedić je imao 13 poena i šest skokova, dok je Blaškan upisao 12 poena uz pet skokova.

Kraj prvog dijela prvenstva u A1ligi Čelik će dočekati s omjerom od šest pobjeda i četiri poraza, što će im biti dovoljno za plasman u vrhu tabele, dok će Travnik sa po pet pobjeda i poraza zauzeti mjesto u sredini tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti