Čelik nanio Play Offu prvi poraz

Zeničanke bolje od Sarajki

Čelik nanio Play Offu prvi poraz

D. Kurbegović

U posljednjoj utakmici posljednjeg 20. kola Čelik je ubjedljivo porazio ekipu Play Off iz Sarajeva.

Gošće su se držale do početka treće četvrtine, a onda su domaće košarkašice ubacile u brzinu više i ubjedljivo slavile pobjedu.

Zeničanke su, s obzirom da su pobijedile i s više od poena razlike (u prvom dijelu na Ilidži poražene sa 72:73), zasluženo ovu fazu završile na prvom mjestu, a to i znači da će u doigravanju za prvaka imati prednost domaćeg terena. 

Najefikasnije kod domaće ekipe bile su Zvjezdana Gagić sa 17 poena, te Aldijana Iriškić i Aida Kalušić sa po 12 poena. U redovima ekipe iz Sarajeva, jedine raspoložene bile su Amra Đapo sa 18 i Zdenka Kovačević sa 11 poena.

Gradska arena. Gledalaca: 500. Sudije: Davorin Skenderija, Milos Vujinic i Milos Srdic (Banja Luka). Rezultat: Celik - Play off  69:53 (20:11, 15:22, 21:9 i 13:11).

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

ČELIK: Halimić, Dzinić 10, Gagić 17, Bigović 16, N. Kovačević, A. Kovačević, Kalušić 12, M. Rahmanović, Pašić, I. Rahmanović 2, Ćorović, Iriškić 12. Trener: Slobodan Kecman. 

PLAY OFF: Mujović, Babić 4, Ganilović, Alispahić, Nikolić, Prlja 2, Omerbašić, Vulić, Kovačević 11, Đapo 18, Bugarin 9, Džebo 9. Trener: Groan Lojo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.