Čelik osvajač Kupa BiH!

Pobjedom nad Jedinstvom

Čelik osvajač Kupa BiH!

M. Šljivak

Košarkašice Čelika osvojile su Kup Bosne i Hercegovine...

Zeničanke su večeras u tuzlanskom Mejdanu savladale domaće Jedinstvo rezultatom 76:72.

Jedinstvo je nešto bolje otvorilo meč. Vodile su tijekom kompletne prve dionice, ali su propuštale šansu da se odvoje na veću prednost. Nakon prvih 10 minuta domaće košarkašice su imale četiri poena prednosti, 14:10.

Mnogo efikasnija košarka igrala se u drugoj dionici. Jedinstvo je čuvalo prednost sve do sredine igre u drugom periodu kada Čelik ipak prelazi u vodstvo.

Preokrenule su gošće rezultat u svoju korist, te su na odmor otišle s dva poena prednosti, 41:39.

Zanimljiva i uzbudljiva košarka igrala se i u nastavku susreta. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali na kraju su više sreće imale košarkašice Čelika, koje su tako stigle do trofeja u Kupu Bosne i Hercegovine.

Nataša Popović sa 22 poena i 12 skokova je predvodila Čelik, Iriškić i Kalušić su dodale po 15, dok je kod Jedinstva Anela Alagić ubacila 24, a Melisa Brčaninović je uz 20 poena imala i 15 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.