Čelik savladao Triglav, ali ostao bez završnice lige

MŽRKL, Superliga 6.kolo

Čelik savladao Triglav, ali ostao bez završnice lige

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 500 gledalaca dočekali ekipu Triglava iz Kranja. Prije ovog kola Zeničanke su bile na omjeru tri pobjede i šest poraza, te im je pored današnje pobjede bila potrebna i pobjeda Radivoj Koraća u gostima protiv Kvarnera, kako bi izborili plasman na final-four.

Zeničanke su večeras dobro otvorile utakmicu, te su u prvoj četvrtini konstantno imale prednost, zahvaljujući Kapor i Kalušić nakon prve četvrtine imale su prednost od pet poena razlike 16:11.

U drugoj četvrtini ista slika na terenu, povremeni bljeskovi gostujućih košarkašica, ali riješenja za raspoloženu Tamaru Kapor jednostavni nisu imali. Na poluvrijeme se otišlo sa plus 13 poena za domaće košarkašice 33:20.

Treću četvrtinu ponovo su dobre otvorile izabranice Slobodana Kecmana, te su poenima Aide Kalušić u 22. minuti imale plus 16 poena razlike 36:20. Nakon toga dolazi do opuštanja u redovima Zeničanki, što su košarkašice Triglava iskoristile, te serijom 10:0 u 27. minuti dolaze na minus šest poena 36:30. Treći period domaće košarkašice završile su sa prednošću od šest poena razlike 46:40.

U posljednjoj dionici Zeničanke su držale prednost i mirno utakmicu privele kraju. Konačni rezultat utakmice glasio je 59:55 (16:11, 17:9, 13:20 i 13:15) nakon čega saznavši rezultat iz Rijeke, gdje je Kvarner iznenađujuće savladao Radivoj Korać, izabranice Slobodana Kecmana pognute glave uz gromoglasan aplauz su napustile parket zeničke Arene.

Najraspoloženije igračice u pobjedničkoj ekipi bile su: Tamara Kapor sa 19 poena, Aldijana Iriškić dodala je 10, Aida Kalušić je zabilježila devet poena i pet skokova, dok je Nataša Popović imala šest poena i 13 skokova.

U redovima poražene ekipe Sandra Jevtović sa 14 poena i osam skokova, dok je Sara Meden imala 10 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zeničanke su sezonu u ženskoj Regionalnoj ligi završile sa omjerom od četiri pobjede i šest poraza, isti omjer imao je Kvarner, koji se plasirao na final-four zahvaljujući boljem međusobnom omjeru u duelima protiv Čelika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi