Čelik slavio nad Slobodom

Utakmica za pamćenje

Čelik slavio nad Slobodom

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Slobode večeras su u zeničkoj Areni odigrali utakmicu za pamćenje. Nakon dugo godina ponovo su se sastava dva kluba koja mnogo znače u našoj košarci.

Ljubitelji košarke mogli su uživati u sjajnoj predstavi punoj preokreta, ali na kraju utakmicu su u svoju korist riješili domaći košarkaši koji su slavili sa 83:75. 

Domaći su nakon početnog vodstva gostiju stigli do prednosti 19:17 nakon prve četvrtine. U drugoj četvrtini se razigrao Hasandić, tako da se na poluvrijeme otišlo sa vodstvom gostiju od 32:26. 

U trećoj četvrtini punoj preokreta gosti su zadržali vodstvo i prije zadnjih deset minuta otišli sa vodstvom od 53:57. 

Kada je Hasandić pogodio tricu za plus devet, svi su mislili da će se domaći tim teško izvući novog poraza, međutim, trener umjesto Dine Alića u igru uvodi mladog Esnafa Durmića koji je u trenucima kada se lomila utakmica odigrao sjajnu odbranu, te postigao devet poena.

Zahvaljujući njemu, te fantastičnom Opacku, Avdibegoviću, Damjanoviću i Dediću, domaći su slomili otpor gostiju i preokrenuli rezultat za svoju četvrtu pobjedu u sezoni.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod Čelika najefikasniji i ponovo najbolji igrač bio je Ivan Opacak sa 24 poena, 11 skokova i šest asistencija, a također odlični su bili i Avdibegović sa 20 poena, Damjanović sa 13, te Dedić koji je po službenoj statistici imao čak 24 skoka.

S druge strane, u redovima gostiju Tuljković je ubacio 22 poena, Hasandić 16, te Pilavdžić 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.