Čelik u sjajnoj utakmici savladao Kakanj

Čelik bolji od Kaknja

Čelik u sjajnoj utakmici savladao Kakanj

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred više od 1000 gledatelja, od čega 100-tinjak gostujućih navijača dočekali ekipu Kaknja.

Bila je to jedna odlična utakmica, koju su u neizvjesnoj završnici u svoju korist riješili domaćini. Zeničanima je ovo prva pobjeda u prvenstvu, dok je Kaknju nakon dvije pobjede večeras bio i prvi poraz u prvenstvu.

Domaćini su dobro otvorili utakmicu, te nošeni sjajnim Srđanom Damjanovićem i Ivanom Opačkom riješili prvu četvrtinu u svoju korist, na tome se izabranici trenera Nedžada Hodžića nisu zaustavili, te su u drugom periodu igre još pojačali tempo i na poluvrijeme otišli sa prednošću od 12 poena razlike (51:39). 

U trećoj četvrtini igralo se koš za koš, te se prije četvrte dionice igre otišlo sa plus 13 za Čelik (67:54), niko u Areni nije vjerovao da će u četvrtoj četvrtini gostujuća ekipa uhvatiti priključak, međutim na krilima odličnog Dinke Peljte, te serijom od 8:0 Kakanj je dvije minute prije kraja utakmice došao na minus dva (67:65). 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Do kraja utakmice uz veliku nervozu više koncentracije imali su domaćini, koji su zahvaljujući slobodnim bacanjima Srđana Damjanovića izvojevali tešku pobjedu nad odličnom ekipom Kaknja. Konačni rezultat susreta bio je 71:70 po četvrtinama (25:21, 26:18, 16:15 i 4:16)

Junak večerašnje pobjede bio je mladi reprezentativac BiH i playmaker Zeničana Srđan Damjanović sa 20 poena, Eldin Čamdžić je dodao 16, dok je Ivan Opačak postigao 10 poena uz sedam skokova. Kod poražene ekipe Dinko Peljto je postigao 18 poena, Željko Palavra je dodao 13, dok je Ramo Rizvić postigao 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.