Čelik uvjerljivo slavio protiv Play Offa za novo vodstvo

Finalna serija doigravanja za prvaka BiH

Čelik uvjerljivo slavio protiv Play Offa za novo vodstvo

E. Škorić

Košarkašice Čelika ostvarile su uvjerljivu pobjedu protiv Play Offa u trećem susretu doigravanja za prvaka BiH.

Zeničanke su u Areni slavile rezultatom 73:42 i tako ponovo povele u finalnoj seriji (2:1), te će u subotu u Skenderiji pokušati napraviti "break" i osvojiti titulu. Ukoliko Play Off izjednači na 2:2, majstorica će se igrati u Zenici.

Play Off je očajno otvorio utakmicu, a domaće košarkašice su već nakon 10 minuta imale 19:6 vodstvo. U drugoj dionici su gošće bolje (19:17), a onda još dvije očajne dionice za izabranice trenera Gorana Loje.

Play Off je u trećoj četvrtini ubacio samo osam poena, dok je s druge Čelik ubacio 23 poena. Sve je bilo riješeno daleko prije kraja utakmice. Play Off će pokušati izboriti majstoricu, a Zeničanke imaju priliku da možda u subotu riješe pitanje prvaka.

Aldijana Iriškić je predvodila Čelik sa 23 poena, Aida Kalušić je ubacila 12, Zvjezdana Gagić 10 poena. Kod gošća iz Sarajeva nijedna košarkašica nije imala dvocifren broj ubačenih poena. Nikolina Babić je ubacila osam, Amra Đapo sedam poena...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.