Celje bolje od Čelika u derbiju kola

Međunarodna ženska košarkaška liga

Celje bolje od Čelika u derbiju kola

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 400 gledalaca dočekali ekipu Athlete iz Celja u okviru petog kola Međunarodne ženske košarkaške lige.

Bila je to odlična utakmica, do 37. minute neizvjesna, ali na kraju su ipak slavile gošće što im je bila peta pobjeda u pet odigranih utakmica, dok Zeničanke imaju skor od tri pobjeda i dva poraza.

Konačan rezultat današnje utakmice glasio je 73:81, a najefikasnije u redovima gošći bile su bh. reprezentativka Marica Gajić sa 21 poenom i 14 skokova i Eva Lisec koja je dodala 16 poena. S druge strane, u redovima domaće ekipe najviše su se istakle Nataša Popović sa 26 poena i 10 skokova i Aida Kalušić sa 19 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.