Čerkezović: Moramo izvući pouke i raditi na greškama

Kapiten juniorske reprezentacije BiH jasan

Čerkezović: Moramo izvući pouke i raditi na greškama

D. Rakanović

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je Slovačku 73:68 u drugom kolu Evropskog prvenstva u Bratislavi. 

Kapiten U18 reprezentacije Emir Čerkezović večeras je pružio vrlo dobru partiju. Ubacio je 15 poena, zabilježio devet skokova, upisao četiri asistencije i dvije ukradene lopte, te je utakmicu završio sa valorizacijom od 22 indexna poena.

I pored pobjede koju su mladi Zmajevi večeras ostvarili, prema riječima Čerkezovića, naši momci nisu zadovoljni onim što su pokazali u utakmici protiv domaćina.

"Očekivali smo težak meč i tako je i bilo. Uveli su nas u njihov ritam i to nam nikako nije odgovaralo. Ipak, uspjeli smo se održati i na kraju slaviti, ali svjesni smo da nismo oduševili igrom. Moramo izvući pouke iz ove utakmice i raditi na greškama koje smo pravili. Sutra je slobodan dan, imamo vremena i za odmor i treninge, a onda slijedi posljednja utakmica u grupnoj fazi takmičenja protiv Latvije. Vidjeli smo da se možemo nositi sa svim ekipama na prvenstvu, ali kako takmičenje bude odmicalo, imamo sve manje prava na greške. Želimo dobar rezultat, ali da bismo došli do njega moramo spustiti loptu. Još uvijek nismo ništa uradili, ono pravo tek slijedi",  rekao je Čerkezović.

Naredni rival našim mladim Zmajevima biće reprezentacija Latvije, a utakmica je na rasporedu u utorak od 13:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi