Četvrta uzastopna pobjeda ŽKK Orlovi

14. kolo Premijer lige BiH za košarkašice

Četvrta uzastopna pobjeda ŽKK Orlovi

ŽKK Orlovi nastavlja sa odličnim igrama u nastavku prvenstva. "Orlice" su u okviru 14. kola Premijer lige stigle do četvrte uzastopne pobjede, a ovaj put savladana je u gostima ekipa Jedinstva, i to nakon produžetka 94:80. 

Prava drama viđena je u samom finišu meča. Tuzlanke su imale prednost od dva poena (77:75), ali su gošće na 40-ak sekundi prije kraja bile sigurne sa linije slobodnih bacanja i došle do izjednačenja. Jedinstvo je imalo i napad za trijumf, međutim, regularni dio utakmice završen je bez pobjednika. 

Banjalučke košarkašice bile su više nego ubjedljive u dodatnih pet minuta i ovaj dio igre riješile u svoju korist rezultatom 17:3.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Najzaslužnija za trijumf u ovom meču bila je Milena Rađenović sa 24 postignuta poena, a treba istaći i Natašu Šobot sa 22 koša. Bolja od ostalih u domaćem sastavu bila je Melisa Brčaninović sa 27 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi