Cherry MVP, Morgan i Rochestie najbolji strijelci kola

Regionalna liga, 2. kolo

Cherry MVP, Morgan i Rochestie najbolji strijelci kola

O. Lekić

Američki košarkaš Cedevite Will Cherry proglašen je za najkorisnijeg igrača 2. kola Regionalne lige.

Američki košarkaš je bio najzaslužniji za pobjedu Cedevite nad Zadrom (92:76). Odigrao je sjajan meč, postigao je 17 poena kojima je dodao osam asistencija, sedam skokova i dvije ukradene lopte za 27 minuta provedenih na parketu. Na kraju je imao indeks korisnosti 27.

Bolji indeks korisnosti od Cherryja imali su Jordan Morgan iz Olimpije (39) i Dylan Ennis iz Mege (33), no nisu uspjeli da donesu pobjede svojim timovima pa je Cherry proglašen za najkorisnijeg igrača kola.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najbolji strijelci kola su već pomenuti Morgan i Taylor Rochestie iz Crvene zvezde sa po 26 postignutih poena, najbolji assitent je Filip Čović iz FMP-a sa 12 uspješnih dodavanja, dok je Morgan sa 12 skokova i najbolji skakač kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije