Cibona – Zagreb u finalu Hrvatskog kupa

Cibona – Zagreb u finalu Hrvatskog kupa

Nakon što je Cibona savladala Zadar, Zagreb je bio bolji od Splita rezultatom 82:69, pa će se dva zagrebačka kluba susretsti u finalu košarkaškog kupa Hrvatske.

Zagreb brani titulu od prošle godine, ali teško da će moći ponovoti senzaciju i ponovo biti bolji od renomiranog Euroligaša. Ipak, ukoliko ponove današnju igru, nipta nije nemoguće i sigurno je da će sutra i u Zadru biti veoma uzbudljivo.

Danas je Zagreb potpuno nadigrao Split. Na polivremenu su “mravi” imali +16, a kasnije u pojedinim trenucima i +20. Najefikasniji u redovima Zgreba bio je Babić sa 16 poena, a kod Splićana Jamon sa 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.