Cibona razbila Rogašku

Turnir u Mostaru

Cibona razbila Rogašku

M. Šljivak

Košarkaši Cibone pobijedili su Rogašku rezultatom 67:46 na memorijalnom turniru "Marijofil Džidić" koji se igra u Mostaru.

Cibosi su bez većih problema došli do pobjede u ovom duelu, a slovenački tim im nije predstavljao nikakvu opasnost u ovom duelu. 

Prednost zagrebačkog velikana je rasla iz minute u minut. Na kraju su slavili uvjerljiv trijumf od 21 poena razlike i igraće u finalu turnira protiv domaćeg Zrinjskog, koji je nešto ranije savladao Kakanj.

Cibonu je do trijumfa vodio Cleveland Melvin sa 17 poena, Marin Rozić je dodao 12, dok je kod Rogaške najefikasniji bio Rashaun Davis sa 11 poena.

Turnir "Marijofil Džidić":

Cibona - Rogaška 67:46 

Cibona: Mandić 5, Uljarević 3, Hall 5, Bošnjak 3, Gilbert 2, Ćorić 4, Novačić 2, Bilinovac 8, Rozić 12, Gospić 2, Melvin 17, Ljubičić 4.

Rogaška: Kosić 2, Davis 11, Vujačić, Fon 8, Nikolić, Batur 6, Pajić 7, Šantelj 10, Drobnjak 2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi