Cibona utišala Pecaru, poražen i Zadar

ABA liga

Cibona utišala Pecaru, poražen i Zadar

M. Šljivak

Košarkaši Širokog poraženi su večeras na Pecari od Cibone rezultatom 84:73 u susretu 25. kola ABA lige, te su na taj način došli u jako nezgodnu poziciju pred posljednje kolo. 

Širokom je u ovom susretu pobjeda bila itekako potrebna, ali je Cibona došla sa istim namjerama, kako bi osigurali nastup na završnom turniru. 

Široki je odigrao odlično prvu dionicu. Dobili su ovaj dio igre 27:19, ali se Cibona zahvaljujući Dariju Šariću uspjela vratiti u utakmicu. Gosti iz Zagreba su dobili ovaj dio igre 25:12, te su na odmor otišli s pet poena prednosti 44:39.

Cibosi su održavali prednost u trećoj dionici, da bi u posljednjih 10 minuta sjajnom igrom osigurali pobjedu i plasman na završni turnir ABA lige.  

Dario Šarić i Ivan Siriščević su sa po 20 poena predvodili Cibonu, dok je Jones kod Širokog ubacio 14 poena.

Glavni konkurent Širokog za ispadanje iz lige, ekipa Zadra poražena je na gostovanju u Kragujevcu rezultatom 79:74. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zadar je pružio dostojan otpor favoritima, ali na kraju nisu uspjeli da dođu do pobjede, koja bi im osigurala opstanak. 

Sava Lešić s 21 i Marko Marinović s 20 poena su vodili domaće do pobjede, a za Zadar Ivan Ivanov ubacio 16 poena. Bh. reprezentativac Marko Šutalo je ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.