Ciboni prijeti izbacivanje iz prvenstva Hrvatske i ABA lige

Ciboni prijeti izbacivanje iz prvenstva Hrvatske i ABA lige

A. Beganović

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) sugerisala je čelnicima ABA lige i Košarkaškog saveza Hrvatske da Ciboni zabrane učešće u nacionalnom i regionalnom prvenstvu.

Zbog dugovanja prema bivšim igračima, Marku Tomasu, Gordanu Giričeku i Damiru Markoti, koja prelaze milion eura, FIBA je zatražila od ABA lige i Košarkaškog saveza Hrvatske da zabrane Ciboni učešće u svim takmičenjima.

Međutim, u Ciboni se zbog toga ne brinu previše i poručuju da im FIBA ne može ništa.

"Ne mogu nam zabraniti da igramo u ABA ligi jer se tu ne radi o klasičnom međunarodnom takmičenju, nego svojevrsnom dodatku nacionalnim prvenstvima", poručili su iz Cibone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.